BRUKSRIDNING ONLINE

Vi välkomnar dig och din häst att delta i en Bruksridningsutmaning- Online. Tanken är att du ska kunna utföra utmaningen hemma och filma dig och din häst när ni utför 2 olika moment. Utmaningen är öppen för alla, både ung som gammal, nybörjare som erfarna oavsett hästras. vi vill att alla ska kunna prova på Bruksridning!

Syfte med Bruksridning 

En tävlingsform där alla raser kan delta. Syftet är att utbilda ryttare och häst för att ekipaget ska kunna hantera olika situationer genom att ett förtroende byggs upp mellan ryttare och häst. Målet är att skapa förståelse för hur hästen fungerar vid en god hantering med bra hästmannaskap. Hästen skall lära sig att lita på och lyda sin ryttare.

Utförande 

Moment* att välja på:

  • Rygga i vinkel (Hästen ryggas i vinkel inom markering 50-70 cm bred)
  • Vändning i trångt utrymme ( Ruta på 2x2 m med öppning på 70 vm)
  • Portar i trav (Serpentinbågar med 5-10 portar, bredd mellan portarna 80-100 cm)

Välj ut 2 av dessa 3 moment, filma när du och din häst genomför momenten och skicka in filmen till oss. Alla som genomför momenten utan att bli uteslutna får en rosett hemskickad.

 

Du kan antingen ladda upp din film till ditt YouTube-konto och skicka delningslänken till den till JUF. Eller så använder du tjänsten WeTransfer för att skicka din film, då mailar du 
hämtningslänken som du får i mailet som WeTransfer skickar till dig när du laddar upp dina filer. Du mailar till juf@juf.se

Utmaningen pågår mellan 15 Juli- 15 Augusti 

Medlemskap i JUF krävs för deltagande. Är du inte medlem? Besök JUF's hemsida juf.se för att se hur du går tillväga. 

Lycka till! 

 

* mer info om momenten finns på JUF's hemsida under fliken Brukshäst- Bruksridning