Hästens dag 17 augusti

För tredje året i rad arrangerar vi Hästens Dag på Kils Hästcenter. Söndagen den 17 augusti kl 11.00 sparkar vi igång enligt följande program:

 

11.00-11.45

Wermlands Körsällskap visar upp sina tävlingsgrenar (dressyr, precision, maraton) och moment i Working Equitation. Här kommer det tidvis att vara full fart under hovarna och hästar för alla smaker.

 

12.00-12.45

Värmlands läns Fjordhästförening visar upp fjordhästens olika användningsområden, såsom skogskörning och olika moment inom ridningen. Fjordhästen kan användas till mycket.

 

13.00-13.45

Islandshästföreningen Glaumur visar upp islandshästens olika gångarter, som också är tävlingsgrenar.

 

Vår huvudspeaker Pia Karlsson kommer mellan uppvisningarna berätta om Kils Hästcenter och de aktiviteter som pågår under dagen.

14.00-15.00

Vi svarar på frågor om hästcentret och visar gärna runt. Samlingspunkt i cafeterian.

Under hela dagen pågår ponnyridning, provapå-körning och åkning med häst och vagn.

Cafeterian serverar fika och grillade hamburgare. Parkerar gör du förstås gratis. 

Vill du se bilder från tidigare Hästens Dag och följa med vad som händer fram till den 17 augusti så finns vi som evenemang på Facebook. Sök på Hästens Dag. 

Varmt välkommen till en hästfylld dag. 

/Britt Lööv

Hästens dag – 17 augusti – på Kils Hästcenter Hannäs

Under avslutningsdagen på Kil Hela Veckan kommer så Hästens Dag.

Då får vi tillfälle att visa upp hela anläggningen med hästar från våra tre föreningar i full aktion. Tanken är att Kilsborna, men även andra är ju givetvis välkomna, ska komma till vår hästsportanläggning och ”lära sig ” att den finns och vad vi använder den till. De får tillfälle att åka med häst och vagn och även att rida. Varje förening visar upp sin verksamhet under en timme med valfria aktiviteter. Besökarna kan också köpa sig kaffe, hamburgare godis mm –ja en servering kommer att finnas.

Hästens dag ska bli en trevlig familjedag som sätter Kils Hästcenter på kartan.

Arrangemangets genomslagskraft beror på föreningarnas medlemmar och deras medverkan – förstås! Medverkande medlemmar brukar hålla sina hästar och sig själva snygga och propra. Men vår fina anläggning behöver också en genomgång inför Hästens dag.

Arbetsdag

Lördagen 9 augusti är det planerat en arbetsdag då vi ska städa upp området, röja sly och gräs samt måla staketen. Alla medlemmar som har möjlighet ombeds att delta i denna viktiga förberedelse inför Hästens dag. Vi har planerat att börja kl 10.00 och som längst hålla på till 15.00. Vi avslutar med grillmat, som KHH bjuder på.

Medverkan

Du som vill medverka på Hästens dag med din fjordhäst meddelar mig eller Aja. Programmet är inte fastställt – det får vi utarbeta när vi vet vilka som kommer.

Arbetsdagen

Anmäl dig till den till mig eller Aja. Du som har en grästrimmer eller röjsåg kan ta med den. Bensin håller självklart KHH med.

Varma (!) hälsningar

Lars-Åke och Aja

Tel 070 355 89 49

boman.larsake@gmail.com