Tävlingsekipage från Värmland

Namn: Finten

Född: 2001      Kön: Valack

e: Lysluggen 194  u: Knast fina 3091   ue: Knast Halsnaes 173

Ägare/uppfödare: Lena W Johansson men utlånad till Gun-britt Johansson

Ryttare: Gun-britt Johansson

Meriter: Godkänt bruksbarhetstest Nivå 1,2,5a, 6a. Godkänd Hingst , en avkomma, hoppat 1.15 i löshoppning och 55% i LC1 och 56, 25% i LD1. Hoppat felfritt 60cm och 80cm. Kommit runt en Bruksbana utan Uteslutningar.

Mål 2011: att ta sig till Fjord-SM i hoppning och fortsätta utveckla dressyren samt westernridning och placera sig i Bruksridning

Gun-Britt Johanssons egna ord: Jag har en guling som heter Finten, fast jag äger inte honom det gör Lena W Johansson. Men för mig är han min lilla bubbe. Vi har jobbat mycket med hans rompa som han är väldigt rädd om, men nu börjar han att lita på mig så det funkar jätte bra. Vi har tävlat lite i bruksridning och dressyr, bruksridningen går framåt så dar har jag ett mål att hamna på pallen. Har också en dröm om att vi ska tävla i western, vilket vi ska göra säger Finten. Så passa er alla snart kommer vi!

Namn: Nimbus

Född: 2004     Kön: Valack

e: Minos 224    u: Knast fina 3091  ue: Knast Halsnaes 173

Uppfödare: Lena W Johansson   Ägare: Maria Johansson

 

Kusk/Ryttare: Maria Johansson

Meriter: Godkänt bruksbarhetstest Nivå 1-6, första placering i DM i Bruksridning år 2010, red bruks SM 2010 men det fanns läskiga grisar ;) så det blev en 13e placering med en uteslutning, Hoppning 60cm på tid andra plats, 112poäng i Dressyrkörning, 41 poäng vid riksutställning som föl med första placering, hoppar 1.20 i löshoppning, 60,74% i LC.1 och 61,72% i LB.1

Marias egna ord om Nimbus: Lyhörd kille med en cool inställning till det mesta i livet. Han är en häst med mycket fart och en bra inställning till arbete, men vet även hur man ställer sig och vilar när tillfälles ges. Mitt mål är att få en bra allroundhäst till tävling och till familjen.

Vilmer
född: 1996
e: Priffe 161 u: Dovinja 2886 ue: Baal 38
Ägare: Elenor Malmgren
Ryttare: Madeleine Malmgren

Meriter: LA dressyr, debutant fälttävlan, LC hoppning, bruksridning DM nivå, brukskörning DM nivå, lätt klass körning, allround SM nivå, går som ridskolehäst, är ute på kör och barnridnings uppdrag.
Deltagit på fjordhäst SM både i Dressyr, hoppning och allround - där han blev bästa junior.
Han var med i fjordhäst NM i danmark då med min syster Cherie Malmgren.

Vilmer är en jätte snäll fjording. Han ställer alltid upp och gör alltid sitt bästa. Han är som en fjording och älskar mat. Han älskar att bli ompysslad och få pussar på mulen. Han tycker om att ha stallkatten Nizze på rumpan och klia på fjordkompisen Sir Valdermar. Och han har badat i havet på väg ner till NM i Danmark med Vicktor.

Lester -07 e. Lysluggen 194 , u. Dalie 2951, ue Dalar 154.

 

Elins egna ord om Lester:

Jag köpte Lester som 1½-åring av Elisabeth, efter att ha sett en oemotståndlig bild på hastnet. Jag har inte ångrat att jag köpte honom en dag.

Lester är en fantastiskt samarbetsvillig och trevlig häst att ha med och träna.

Jag hoppas kunna utveckla honom mer i dressyren, och planerar att rida fler tävlingar med honom.

Meriter:

3:e plats i Western Pleasure D-nivå, 3:e plats i Western horsemanship D-nivå och 3:e plats i Western Riding D-nivå 2010.

69.6% på LC:1 och 63.6% i LB:1 dressyr 29 maj 2011.

Finten & Lina

Finten och Lina

 

Maria och Nimbus på SM i Bruksridning 2010

Nimbus

Nimbus 

Vilmer

Vilmer

 

Lester

Elin och Lester 2011